Készenléti szolgálat telefonszáma

  • az intézmény nyitvatartási idején kívül, hétvégén és ünnepnapokon, krízis esetén hívható:
    +36 30 733 7110Kiemelt partnereink

  • Magyar Élelmiszerbank Egyesület logója
  • A Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjaHajdúszováti klubok

Derűs Alkony Nyugdíjas Klub

Derűs Alkony Nyugdíjas Klub 1982-ben civil szerveződésként jött létre Hajdúszováton a Művelődési Ház nyugdíjas csoportjaként. A klub jelenleg is civil szervezetként működik, a klubfoglalkozások lebonyolításához azonban helyet és segítséget nyújtanak a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubjának munkatársai.

A Derűs Alkony Nyugdíjas Klubnak jelenleg 28 tagja van. A tagok a klubfoglalkozások alkalmával részt vesznek különböző előadásokon, vetélkedőkön, kirándulásokon és főzéseken. Együtt készülnek és emlékeznek meg az év nevezetes napjairól is. 

Klubfoglalkozások helye:

Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ, Idősek Klubja
4212 Hajdúszovát, Ady Endre u. 2.

Klubfoglalkozások ideje:

Minden héten szerdán, 14:00 órától

A klub története:

A Derűs Alkony Nyugdíjas Klub 1982. november 29-én alakult 30 fővel. Tagjai főként a Lenin Termelőszövetkezet nyugdíjasai, családtagjai voltak. Hetente egy alkalommal – szerdán este – volt a foglalkozás a Művelődési Házban.

A klub célja:

Azon nyugdíjasok részére - akik önként vállalják a klubéletet – szabadidejük kultúrált eltöltéséhez segítséget nyújtani. A klub tagjait megismertetni a helyes életmód és egészségügyi szabályokkal. A klub célja az, hogy a tagok szeressék a természetet, tudjanak abban gyönyörködni az év minden szakában, szívesen tartózkodjanak a szabadban. Ismerjék meg a lehetőségekhez mérten hazánk szép és nevezetes tájait. Kísérjék figyelemmel községünk életét, fejlődését. A foglalkozások, kirándulások alatt felejtsék el gondjaikat, betegségeiket – ha rövid időre is kikapcsolódjanak – és korukhoz mérten önfeledten szórakozzanak, gyönyörködjenek a szép alkotásokban, a közös éneklésekben és a közös névnapokon.

 

A lap tetejére