Készenléti szolgálat telefonszáma

  • az intézmény nyitvatartási idején kívül, hétvégén és ünnepnapokon, krízis esetén hívható:
    +36 30 733 7110Kiemelt partnereink

  • Magyar Élelmiszerbank Egyesület logója
  • A Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjaHajdúszovát szociális szolgáltatások történelme

Hajdúszováton 1964-ben országos viszonylatban az elsők között alakult meg az Öregek Napközi Otthona. Tagjait zömmel termelőszövetkezeti nyugdíjasok alkották. Célja volt az otthonos és kényelmes környezet megteremtése mellett, a megfelelő élelmezés biztosítása és a létfontosságú szükségletek kielégítése. Kiemelkedő feladata volt az intézménynek, a rendszeres orvosi ellátás, és az egészségügyi felvilágosítás is. A gondozás során arra törekedtek, hogy az idősek kiegyensúlyozott, derűs, elégedett emberek legyenek.

Később a felmerülő szükségletek kielégítésére 1971-ben létrejött a házi gondozás, mely az idősek otthonában nyújtott segítséget a mindennapi életvitel megkönnyítéséhez, majd 1980-tól a szociális étkezést is biztosította a Községi Tanács az arra rászorulók számára.

Eltelt 50 év s elmondható, hogy az alapvető célok és feladatok szinte alig változtak. Generációkon keresztül mindig mutatkozott igény az intézmény nyújtotta szolgáltatások iránt. Fennállása óta több százban talán még ezerben is mérhető azoknak a száma, akik hosszabb vagy rövidebb ideig igénybe vettek valamilyen segítséget a jelenlegi nevén Gondozási Központ által biztosított lehetőségek közül.